LORETA - Vokaalteoste eestikeelsete tõlgete andmebaas
Andmebaas sisaldab järgmisi teoseid: ooperid, oratooriumid, kantaadid, laulud ja liturgilised žanrid. Andmebaasi täiendatakse jätkuvalt uute teoste tõlgetega.

Tõlked pärinevad erinevatest allikatest ja on tehtud erineva eesmärgiga. Enamik tõlkeid ei ole mõeldud laulmiseks. EMTA raamatukogu ei ole tõlkeid sisuliselt toimetanud.

Andmebaasi koostajad on püüdnud saada ühendust kõikide tõlkijatega, kuid kahjuks pole see kõikidel juhtudel õnnestunud. Pretensioonide korral palume võtta ühendust tagasiside vormi kaudu.

Kõik andmebaasis toodud tõlked on mõeldud õppeotstarbeliseks kasutamiseks. Muudel juhtudel palume võtta ühendust tõlkijaga.

Head kasutamist!
  OTSING   AUTORID   LAULUD, AARIAD   SUURVORMID   TÕLKIJAD   SAADA TAGASISIDE

Anne of Cleves
Cleves'i Anne
eelmine järgmine


Muusika autor Libby Larsen
Tõlge Helin Kapten
Tervikteosest Try Me, Good King: Last Words of the Wives of Henry VIII

I have been informed... by certain lords... of the doubts and questions which have been... found in our marriage... It may please your majesty to know that, though this case... be most hard... and sorrowful... I have and do accept [the clergy] for my judges. So now,... the clergy hath... given their sentence,
I... approve... I neither can nor will repute myself for your grace's wife... yet it will please your highness to take me for your sister, for which I most humbly thank you...

Your majesty's most humble sister,
Anne, daughter of Cleves.
Mind on informeeritud kahtlustest ja küsimustest seoses meie abieluga. Teil olgu heameel teada, et kuigi see juhtum on raske ja kurb, ma aktsepteerin oma kohtumõistjaidvaimulikkondakelle tehtud otsusega olen nõus.
Ma ei saa ega kavatse end pidada Teie Hiilguse naiseks. On meeldiv, et Teie Kõrgeausus peab mind oma õeks, mille eest ma kõige alandlikumalt tänan...


Teie Majesteedi kõige alandlikum õde,
Cleves'i tütar, Anne.
Cleves'i Anne oli Inglismaa kuninganna jaanuarist juulini aastal 1540.
Tema kiri Henry VIII-le 11. juulil 1540. aastal.